Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g421g2526kcal88.4g27.8g227.4g0g
Sokeri 421g1709kcal0g420.6g0g0g
Voisarvi croissant 421g1528kcal33.6g166.9g78.5g9.2g
Kananmuna kuoreton 129g184kcal16.1g0.4g13.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 47g133kcal7.3g0.1g11.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 421g1445kcal42.9g294.7g5.1g14.7g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g36kcal1.3g7g0.8g3.3g
Raparperi 1403g473kcal9.7g77.2g1.4g19.6g
Sokeri 152g617kcal0g151.9g0g0g
Fariinisokeri246g997kcal0g245.4g0g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7672g19406kcal401.4g2803.8g676.2g94g
Valittu annoskoko3836g9703kcal200.7g1401.9g338.1g47g
Annoskoko puolitettuna1918g4852kcal100.4g701g169.1g23.5g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759