Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 33g14kcal0.3g1.4g0.3g1.2g
Voi 43g315kcal0.5g0.2g35.3g0g
Suklaa tumma 134g690kcal5.2g71.1g41.4g7.1g
Vehnäjauho puolikarkea 23g80kcal2.4g16.4g0.3g0.8g
Sokeri 50g203kcal0g50g0g0g
Kananmuna kuoreton 100g143kcal12.5g0.3g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g2890kcal41.8g278.8g175.2g18.2g
Valittu annoskoko384g1445kcal20.9g139.4g87.6g9.1g
Annoskoko puolitettuna192g723kcal10.5g69.7g43.8g4.6g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353