Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio132g86kcal13.2g5.5g0.4g0g
Voi 53g382kcal0.6g0.2g42.8g0g
Sokeri 45g182kcal0g44.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl53g179kcal1.1g1.6g18.4g0g
Mantelirouhe, 1 rkl32g183kcal6.7g1.7g16g3.7g
Kananmuna kuoreton 29g41kcal3.6g0.1g3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.4kcal0g2.1g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g40g47kcal0.2g11.9g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g2216kcal50.8g135.6g161.6g7.8g
Valittu annoskoko384g1108kcal25.4g67.8g80.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna192g554kcal12.7g33.9g40.4g2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965