Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g37g7.5kcal0.6g1.1g0.2g0g
Tomaatti 94g21kcal0.5g3.2g0.3g1.3g
Kurkku 50g5.5kcal0.3g0.7g0g0.3g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 25g40kcal0.3g0.4g4g0.9g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g96g260kcal17.3g1.9g20.2g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Paprika keltainen 42g13kcal0.4g2.2g0.1g0.8g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.8g0g
Viinietikka 6.2g1.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g1010kcal39.8g21.6g83.2g7.4g
Valittu annoskoko384g505kcal19.9g10.8g41.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna192g253kcal10g5.4g20.8g1.9g
Arvot/100g100g132kcal5.2g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512