Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g50g236kcal3.2g34.2g9.5g1.1g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl67g228kcal1.3g2g23.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g67g40kcal2.7g3.4g1.7g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g34g29kcal0.4g14.3g2g0g
Sokeri 42g170kcal0g41.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini6.7g23kcal5.7g0g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g34g29kcal0.4g14.4g2.1g0g
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker29g111kcal0g27.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g1978kcal27.8g275.6g104.8g2.2g
Valittu annoskoko384g989kcal13.9g137.8g52.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna192g495kcal7g68.9g26.2g0.6g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734