Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 598g254kcal58.7g2.4g0.6g0g
Sokeri 997g4049kcal0g996.4g0g0g
Flora Vanilla 12%1247g2369kcal56.1g199.5g149.6g0g
Puolukka 997g387kcal4.4g67.8g5g25.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g14116kcal238.4g2532.2g310.4g51.8g
Valittu annoskoko3840g7058kcal119.2g1266.1g155.2g25.9g
Annoskoko puolitettuna1920g3529kcal59.6g633.1g77.6g13g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133