Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva53g36kcal8.2g0.2g0.3g6.9g
Koff, kolmonen800g320kcal0g17.6g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g800g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g800g2832kcal56g608g16g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g800g2800kcal96g568g16.8g24g
Kananmuna kuoreton 587g837kcal73.3g1.8g60.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g13650kcal467g2391.2g186.4g61.8g
Valittu annoskoko3840g6825kcal233.5g1195.6g93.2g30.9g
Annoskoko puolitettuna1920g3413kcal116.8g597.8g46.6g15.5g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441