Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi368g1657kcal23.9g220.9g77.3g11.4g
Mascarpone (250g)736g3844kcal33.1g33.1g397.6g0g
Flora Vanilla 12%920g1749kcal41.4g147.3g110.5g0g
Sokeri 782g3176kcal0g781.6g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g221g141kcal7.7g0.4g55.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.1g0g0g
Suolapähkinä 11g66kcal2.7g1.1g5.5g0.8g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 331g140kcal32.5g1.3g0.3g0g
Vispikerma Flora 20%184g405kcal5.5g9.2g36.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g276g1544kcal23.2g151.9g93.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g25516kcal340g2711.8g1554.2g24.4g
Valittu annoskoko3840g12758kcal170g1355.9g777.1g12.2g
Annoskoko puolitettuna1920g6379kcal85g678g388.6g6.1g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313