Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 334g137kcal3.3g13.7g2.7g12.4g
Voi 434g3149kcal5.2g1.7g352.9g0g
Suklaa tumma 1336g6899kcal52.1g711.4g414.1g70.8g
Vehnäjauho puolikarkea 234g802kcal23.8g163.6g2.8g8.2g
Sokeri 501g2033kcal0g500.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1002g1429kcal125.2g3g102.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7680g28898kcal419.2g2787.6g1750.4g182.8g
Valittu annoskoko3840g14449kcal209.6g1393.8g875.2g91.4g
Annoskoko puolitettuna1920g7225kcal104.8g696.9g437.6g45.7g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353