Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 60g25kcal5.9g0.2g0.1g0g
Sokeri 100g406kcal0g99.9g0g0g
Flora Vanilla 12%125g238kcal5.6g20g15g0g
Puolukka 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana770g1415kcal23.8g253.8g31.2g5.2g
Valittu annoskoko385g708kcal11.9g126.9g15.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna193g354kcal6g63.5g7.8g1.3g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133