Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)63g238kcal0.3g4.1g25.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 69g210kcal6g38.2g1.3g9.6g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Hunaja 50g166kcal0.3g40.5g0g0g
Mustikka metsä- 188g83kcal0.9g12g1.1g6.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g40kcal0g9.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana770g1484kcal15.4g211.4g55g32g
Valittu annoskoko385g742kcal7.7g105.7g27.5g16g
Annoskoko puolitettuna193g371kcal3.9g52.9g13.8g8g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527