Taivaallinen mustikkapiirakka

Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g53g389kcal0g0g43.1g0g
Sokeri 53g213kcal0g52.5g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g14g9kcal0.5g0g3.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g35kcal0g8.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 70g45kcal2.2g3.4g2.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Mustikka metsä- 105g46kcal0.5g6.7g0.6g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana770g1839kcal23g195.8g107.8g9.6g
Valittu annoskoko385g920kcal11.5g97.9g53.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna193g460kcal5.8g49g27g2.4g
Arvot/100g100g239kcal3g25.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299372