Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 31g52kcal2.3g1.3g4.1g0.8g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.6g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka56g54kcal9.6g0.3g1.4g0g
Sipuli 17g5.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Paprika punainen 47g14kcal0.4g2.1g0.2g0.9g
Ananas, omassa liemessään 45g23kcal0.2g5g0g0.6g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 63g27kcal2.1g3g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%28g82kcal9.6g0g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana770g963kcal70.6g87g33.8g8.4g
Valittu annoskoko385g481kcal35.3g43.5g16.9g4.2g
Annoskoko puolitettuna193g241kcal17.7g21.8g8.5g2.1g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965