Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g900g279kcal8.2g64.9g1.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52g0.4g3.6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Oliiviöljy 54g477kcal0g0g54g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g56g67kcal1.4g3.4g5g0.8g
Valkoviinietikka (Rajamäen)30g6kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g6g13kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Mustapippuri, annos 1g2g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g200g520kcal30g0.4g44g0g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7700g3321kcal97.8g269.2g211.2g20g
Valittu annoskoko3850g1661kcal48.9g134.6g105.6g10g
Annoskoko puolitettuna1925g830kcal24.5g67.3g52.8g5g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850