Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1798g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g360g540kcal64.7g0g32.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr40g111kcal3.2g3.8g9.5g0.6g
Parsakaali brokkoli 270g95kcal12.5g5.3g0.8g6.7g
Purjosipuli 108g25kcal2g2.6g0.2g2.3g
Juuriselleri 18g5.7kcal0.2g0.8g0g0.6g
Palsternakka 90g57kcal0.4g10.6g0.4g4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1169g327kcal7g69.5g2.3g29.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7704g2320kcal180g185.2g91.2g86.8g
Valittu annoskoko3852g1160kcal90g92.6g45.6g43.4g
Annoskoko puolitettuna1926g580kcal45g46.3g22.8g21.7g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551