Quiche Norvegien

Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.

Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.

Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.

Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).

Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.

Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.

Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.

Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.

Nutiskele esim punaviinin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 241 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gruyere juusto, annos 50g480g1982kcal143g1.9g155g0g
Kuohukerma,valio,2dl480g1632kcal9.6g14.4g168g0g
Kevytmaito (Valio)656g302kcal21g31.5g9.8g0g
Kananmuna kuoreton 704g1004kcal88g2.1g72.2g0g
Lohi, uunissa paistettu640g1498kcal125.4g0g99.2g0g
Rypsiöljy 96g849kcal0g0g96g0g
Vehnäjauho puolikarkea 640g2196kcal65.2g448g7.7g22.4g
Aurajuusto (Valio), annos 17g160g544kcal32g0g46.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7712g20014kcal968.4g995.8g1308.6g44.8g
Valittu annoskoko3856g10007kcal484.2g497.9g654.3g22.4g
Annoskoko puolitettuna1928g5004kcal242.1g249g327.2g11.2g
Arvot/100g100g260kcal12.6g12.9g17g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266012