Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g534g908kcal106.9g0g37.4g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipuli 29g32kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g20g180kcal0g0g20g0g
Vesi2004g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 200g58kcal2g9.2g0.6g3.6g
Palsternakka 174g111kcal0.9g20.5g0.7g7.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Peruna, vanha, kuorittu 374g285kcal7g58g0.7g3.7g
Purjosipuli134g25kcal2.4g3.2g0.3g2.8g
Maustepippuri, annos 1g20g0.6kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7720g3398kcal249.6g230.6g121.6g52.4g
Valittu annoskoko3860g1699kcal124.8g115.3g60.8g26.2g
Annoskoko puolitettuna1930g850kcal62.4g57.7g30.4g13.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066