Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa451g2730kcal38.8g85.7g245.9g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g564g3244kcal36.1g197.4g256.7g52.5g
Voi 1128g8184kcal13.4g4.5g917.2g0g
Kananmuna kuoreton 1551g2213kcal193.9g4.7g159g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g113g677kcal23.7g7.4g60.9g0g
Hermesetas -neste56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7728g34095kcal611.8g599.4g3279.4g105g
Valittu annoskoko3864g17047kcal305.9g299.7g1639.7g52.5g
Annoskoko puolitettuna1932g8524kcal153g149.9g819.9g26.3g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787