Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g1953g6269kcal193.3g1242.1g58.6g152.3g
Pellavansiemen kokonainen 181g917kcal35.9g1.8g76g47.9g
Cashewpähkinä 251g1442kcal50.2g47.2g116.4g8.8g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g28g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)1116g357kcal36.8g50.2g0g0g
Puolukkahillo 321g441kcal0.6g104.9g0.6g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7728g18850kcal633.6g2892.4g503.2g424.6g
Valittu annoskoko3864g9425kcal316.8g1446.2g251.6g212.3g
Annoskoko puolitettuna1932g4713kcal158.4g723.1g125.8g106.2g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141