Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g225g54kcal4g6.7g1.1g4.3g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.1g1.3g
Voi, 1 tl, 5 g11g82kcal0.1g0.1g9g0g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g56g118kcal12.9g0g7.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)13g21kcal0.3g0.3g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g610kcal37.6g23.8g38.8g11.6g
Valittu annoskoko387g305kcal18.8g11.9g19.4g5.8g
Annoskoko puolitettuna194g153kcal9.4g6g9.7g2.9g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573