Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl37g127kcal0.7g1.1g13.1g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g49g272kcal4.1g26.8g16.5g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g198g278kcal6.9g41.7g8.9g0.4g
Mansikka,pakaste Rainbow94g33kcal0.5g6.5g0.5g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g1492kcal24.4g170.2g78g4.4g
Valittu annoskoko387g746kcal12.2g85.1g39g2.2g
Annoskoko puolitettuna194g373kcal6.1g42.6g19.5g1.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100