Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 105g361kcal10.7g73.5g1.3g3.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 45g319kcal0.3g0.2g35.9g0g
Leivinjauhe 3.6g6.3kcal0.2g1.4g0g0g
Sokeri27g109kcal0g26.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 108g32kcal3.1g3.9g0.1g0g
Puolukka 45g17kcal0.2g3.1g0.2g1.2g
Raparperi 36g12kcal0.2g2g0g0.5g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g1714kcal29.4g222g75g10.8g
Valittu annoskoko387g857kcal14.7g111g37.5g5.4g
Annoskoko puolitettuna194g429kcal7.4g55.5g18.8g2.7g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068