Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 38g10kcal0.7g1.1g0.2g0.7g
Herkkusieni 25g4kcal0.5g0.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kiinankaali raaka 100g38g6.7kcal0.6g0.9g0.1g0.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g7.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.2g
Porkkana 20g6.5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Voi 1.2g9kcal0g0g1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Paprika, punainen7.5g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 6.3g1.5kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g6.3g6.9kcal0.5g1.3g0g0.3g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.2g0.4g4.4g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g13g29kcal0.8g6.1g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g269kcal8g25.4g13.8g8.6g
Valittu annoskoko387g134kcal4g12.7g6.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna194g67kcal2g6.4g3.5g2.2g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416