Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g31g19kcal0.5g4.1g0g0.3g
Oliiviöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)5.6g5.6kcal0.4g1g0g0.1g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 15g4.1kcal0.5g0.2g0.1g0.2g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana775g293kcal5g33.6g13.4g9g
Valittu annoskoko387g146kcal2.5g16.8g6.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna194g73kcal1.3g8.4g3.4g2.3g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766