Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g213g712kcal25.5g140.4g5.1g17.4g
Grahamjauho 13g43kcal1.4g7.9g0.3g1.3g
Siirappi 10g29kcal0g7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g31kcal2.7g0.7g1.9g2.9g
Seesaminsiemen, kuorineen 7.6g51kcal2g0.5g4.4g0.9g
Rypsiöljy 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Vesi118g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 12g8.8kcal1.6g0.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana776g1852kcal66.4g313.2g35.2g46.6g
Valittu annoskoko388g926kcal33.2g156.6g17.6g23.3g
Annoskoko puolitettuna194g463kcal16.6g78.3g8.8g11.7g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010