Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)67g233kcal9.3g37.3g4.6g7.3g
Vehnäjauho puolikarkea 33g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 9g28kcal0.8g5.1g0.2g1.3g
Flora margariini 60, annos 10g17g90kcal0g0g10g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 33g10kcal1g1.2g0g0g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.7g5.2kcal0.2g1g0.1g0.5g
Fariinisokeri33g135kcal0g33.3g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)67g43kcal2.1g3.2g2.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g20g28kcal2.5g0.1g2.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g17g48kcal0.2g9.3g0g6.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Raparperi 67g22kcal0.5g3.7g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana776g1590kcal44.4g241g43.2g35.6g
Valittu annoskoko388g795kcal22.2g120.5g21.6g17.8g
Annoskoko puolitettuna194g397kcal11.1g60.3g10.8g8.9g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219