Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g354kcal0.4g0.2g39.9g0g
Sokeri 71g287kcal0g70.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu91g114kcal10g0.3g8.1g0g
Leivinjauhe 3.3g5.8kcal0.2g1.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g133g466kcal4.7g107.8g1.3g4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 33g41kcal1.3g1.4g3.3g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4g15kcal0.7g0.4g0.9g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana776g2592kcal34.6g370.6g107g10.4g
Valittu annoskoko388g1296kcal17.3g185.3g53.5g5.2g
Annoskoko puolitettuna194g648kcal8.7g92.7g26.8g2.6g
Arvot/100g100g334kcal4.5g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822