Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g75g128kcal15g0g7.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali188g40kcal2.3g6.4g0.4g3.9g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl4.1g10kcal0.5g0.1g0.9g0g
Siirappi, tumma7.5g24kcal0g5.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana777g468kcal36.4g30.2g21.6g10.2g
Valittu annoskoko388g234kcal18.2g15.1g10.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna194g117kcal9.1g7.6g5.4g2.6g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587