Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 125g44kcal5.8g2.4g0.4g3.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 219g100kcal6.6g10.5g3.3g0g
Voi 6.2g45kcal0.1g0g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 16g58kcal3.5g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana777g586kcal37.4g34.8g31.4g6.6g
Valittu annoskoko389g293kcal18.7g17.4g15.7g3.3g
Annoskoko puolitettuna194g147kcal9.4g8.7g7.9g1.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632