Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen800g5760kcal8g8g640g0g
Vehnäjauho, sunnuntai800g2800kcal96g568g16.8g24g
Luumu kivetön, kuivattu 800g1628kcal33.6g300.8g6.8g68.8g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g660g944kcal82.5g2g68g0g
Sokeri 800g3247kcal0g799.2g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7760g28829kcal442.2g3371.2g1463.2g185.8g
Valittu annoskoko3880g14414kcal221.1g1685.6g731.6g92.9g
Annoskoko puolitettuna1940g7207kcal110.6g842.8g365.8g46.5g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278