Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)666g2331kcal93.3g373g46g73.3g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1114kcal33.1g227.3g3.9g11.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 92g279kcal8g50.7g1.7g12.7g
Flora margariini 60, annos 10g167g899kcal0.3g0.5g99.9g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 333g100kcal9.6g12g0.3g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu200g252kcal22g0.6g18g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g52kcal1.8g10g1.2g4.7g
Fariinisokeri333g1352kcal0g332.7g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)666g433kcal21.3g32g23.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g200g284kcal25g0.6g20.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g167g481kcal2g93.3g0g66.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.4g0g0g
Raparperi 666g224kcal4.6g36.6g0.7g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7760g15898kcal444.4g2409g431.2g356.2g
Valittu annoskoko3880g7949kcal222.2g1204.5g215.6g178.1g
Annoskoko puolitettuna1940g3975kcal111.1g602.3g107.8g89.1g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219