Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g600g2700kcal46.2g408g96g21.6g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)300g1140kcal1.5g19.5g120g0g
Taloussuklaa, Fazer600g3090kcal23.4g336g180g31.8g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 700g1212kcal53.2g16.1g105g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu544g685kcal59.8g1.6g49g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7768g25856kcal400.2g2289.8g1660g106.8g
Valittu annoskoko3884g12928kcal200.1g1144.9g830g53.4g
Annoskoko puolitettuna1942g6464kcal100.1g572.5g415g26.7g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917