Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 325g408kcal35.7g0.8g29.3g0g
Sokeri 315g1280kcal0g315g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g93g288kcal16.7g38g7.4g16.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl482g1785kcal57.9g356.9g10.1g16.9g
Leivinjauhe 28g49kcal1.4g10.5g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 111g367kcal11.2g64.6g3.9g12.8g
Fariinisokeri130g527kcal0g129.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g8.9g0.4g0g
Rypsiöljy 167g1476kcal0g0g166.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 371g169kcal11.1g17.8g5.6g0g
Raparperi 1855g625kcal12.8g102g1.9g26g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g14027kcal294.4g2088.4g451g145g
Valittu annoskoko3888g7013kcal147.2g1044.2g225.5g72.5g
Annoskoko puolitettuna1944g3507kcal73.6g522.1g112.8g36.3g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733