Mustikka-juustokakku

Murenna keksit.

Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.

Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.

Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).

Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.

Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.

Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).

Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.

Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Ota uunista ja anna jähtyä.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute.

Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.

Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.

Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.

Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.

Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Sepekoira
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi241g1083kcal15.6g144.4g50.6g7.5g
Voi 120g873kcal1.4g0.5g97.9g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g963g2456kcal56.8g30.8g230.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)241g303kcal26.5g0.7g21.7g0g
Sokeri 301g1222kcal0g300.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Smetana722g2817kcal15.2g15.9g303.3g0g
Creme fraiche milbona Lidl361g1094kcal9g8.7g108.3g0g
Sokeri 72g293kcal0g72.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19.1g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker241g939kcal0.1g233.5g0g0g
Mustikka602g200kcal3g38.5g2.4g19.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g22753kcal255.2g1739.4g1628.8g54.8g
Valittu annoskoko3888g11377kcal127.6g869.7g814.4g27.4g
Annoskoko puolitettuna1944g5688kcal63.8g434.9g407.2g13.7g
Arvot/100g100g293kcal3.3g22.4g20.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225663