Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g708kcal0.7g0.4g79.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1196g395kcal39.5g58.6g0g0g
Hiiva 100g74kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki399g223kcal33.9g19.9g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2074g7115kcal211.3g1451.5g24.9g72.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g17031kcal597g3063g211.8g159g
Valittu annoskoko3888g8515kcal298.5g1531.5g105.9g79.5g
Annoskoko puolitettuna1944g4258kcal149.3g765.8g53g39.8g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567