Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g18g56kcal4g9.3g0.3g0g
Mung-papu, gogreen18g61kcal4.2g11g0.2g2.9g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g18g56kcal4g9.1g0.3g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g50g62kcal1.5g13g0.4g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g50g27kcal2.9g2.7g0.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Paprika, punainen75g19kcal0.7g3.5g0.3g1.5g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g5g1kcal0g0.3g0g0g
Ruokosokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g11g2.8kcal0g0.9g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana778g759kcal36.4g111.4g19.2g10.8g
Valittu annoskoko389g380kcal18.2g55.7g9.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna195g190kcal9.1g27.9g4.8g2.7g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060