Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1915g1550kcal30.1g322.2g1g57.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)563g169kcal5.6g22.5g2.3g1.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g282g338kcal9.6g10.1g28.2g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g225g59kcal2.7g10.8g0.5g3.8g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7794g4230kcal96g731.2g64g124.6g
Valittu annoskoko3897g2115kcal48g365.6g32g62.3g
Annoskoko puolitettuna1949g1058kcal24g182.8g16g31.2g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600