Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Pekoni (Dulano)1.1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3.4g5.7kcal0.7g0g0.3g0g
Soijakastike 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali8.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g26kcal2g1.6g1g0.4g
Valittu annoskoko39g13kcal1g0.8g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g7kcal0.5g0.4g0.3g0.1g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2g1.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918