Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.3kcal0g0g0.2g0g
Riisi tumma 2.8g10kcal0.2g2g0.1g0.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 2.8g10kcal0.2g2.2g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Paprika punainen 3.7g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 4.3g1.5kcal0.2g0.1g0g0.1g
Katkarapu 6.5g4.4kcal0.9g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g59kcal3g9.4g0.8g0.6g
Valittu annoskoko39g30kcal1.5g4.7g0.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g15kcal0.8g2.4g0.2g0.2g
Arvot/100g100g76kcal3.8g12g1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791