Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha24g40kcal4.5g0g2.4g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta1.8g4.8kcal0.1g0.9g0.1g0.1g
Kananmuna kuoreton 3.3g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 6g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Korppujauho 1.3g4.6kcal0.1g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g109kcal10.4g3.8g5.6g0.4g
Valittu annoskoko39g55kcal5.2g1.9g2.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g27kcal2.6g1g1.4g0.1g
Arvot/100g100g139kcal13.3g4.8g7.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519