Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis19g21kcal4.1g0g0.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.6kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.9g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g55kcal8.4g1.4g2g0g
Valittu annoskoko39g28kcal4.2g0.7g1g0g
Annoskoko puolitettuna20g14kcal2.1g0.4g0.5g0g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079