Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 10g14kcal1.8g0g0.7g0g
Makaroni (myllynparas raaka)6.1g22kcal0.8g4.3g0.1g0.2g
Tomaattimehu Marli12g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g7.4g4.1kcal0.2g0.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.5g3.5kcal0g0g0.4g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%2.5g6.9kcal0.7g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g106kcal7.4g11.2g3.4g0.4g
Valittu annoskoko39g53kcal3.7g5.6g1.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g27kcal1.9g2.8g0.9g0.1g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.3g4.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322