Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha11g18kcal2.1g0g1.1g0g
Sipuli 2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 4.7g16kcal0.3g3.4g0g0.3g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 5.5g5.7kcal0.2g1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g97kcal5.2g9g4.2g1g
Valittu annoskoko39g49kcal2.6g4.5g2.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g24kcal1.3g2.3g1.1g0.3g
Arvot/100g100g124kcal6.6g11.5g5.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316