Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g10g30kcal0.9g5.9g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g11g0.2g0.6g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.6kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g182kcal5.2g33.8g2.2g4g
Valittu annoskoko39g91kcal2.6g16.9g1.1g2g
Annoskoko puolitettuna20g45kcal1.3g8.5g0.6g1g
Arvot/100g100g233kcal6.7g43.3g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139580