Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 1g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 19g66kcal2g13.4g0.2g0.7g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.8g5.5kcal0.2g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g152kcal5g30.2g0.4g2.2g
Valittu annoskoko39g76kcal2.5g15.1g0.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna20g38kcal1.3g7.6g0.1g0.6g
Arvot/100g100g194kcal6.4g38.6g0.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256