Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)16g27kcal2.3g0.2g2.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.7kcal0.2g1.7g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g7.6g1.5kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1.2g2.4kcal0g0g0.2g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g7.3kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g93kcal5g4.4g6.2g0.4g
Valittu annoskoko39g46kcal2.5g2.2g3.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g23kcal1.3g1.1g1.6g0.1g
Arvot/100g100g119kcal6.4g5.6g7.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240