Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 11g44kcal0g10.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 7.8g41kcal0g0g4.7g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.8g2.6kcal0.3g0.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.3g1.1kcal0.1g0g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g216kcal3.6g23.8g12g0.2g
Valittu annoskoko39g108kcal1.8g11.9g6g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g54kcal0.9g6g3g0.1g
Arvot/100g100g276kcal4.6g30.4g15.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472