Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g2.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Tomaatti 8.3g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Tomaattimurska 10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kookosmaito 10g20kcal0.2g0.3g2g0g
Kalaliemikuutio 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Katkarapu 3.6g2.4kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g64kcal1.6g3.4g4.4g0.6g
Valittu annoskoko39g32kcal0.8g1.7g2.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g16kcal0.4g0.9g1.1g0.2g
Arvot/100g100g83kcal2.1g4.4g5.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763