Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 15g3.7kcal0.3g0.3g0g0.4g
Purjosipuli 3.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.6kcal0g0g0.5g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.6g2.1kcal0g0g0.2g0g
Kasvisliemi laimennettu 15g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g3.8g9kcal0.6g0.1g0.8g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g44kcal2g1.4g3.2g1g
Valittu annoskoko39g22kcal1g0.7g1.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g11kcal0.5g0.4g0.8g0.3g
Arvot/100g100g57kcal2.6g1.8g4.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518