Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl4.5g15kcal0.6g2.9g0.1g0.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.9g3kcal0.3g0.3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Rahka, valio5.6g3.6kcal0.6g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 6.7g3kcal0g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 8.2g12kcal1g0g0.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 7.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g142kcal5.4g15.8g5.8g1g
Valittu annoskoko39g71kcal2.7g7.9g2.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g36kcal1.4g4g1.5g0.3g
Arvot/100g100g181kcal6.9g20.2g7.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558